ponedjeljak, 2. lipnja 2008.

Radno

Nigdje u gradu nisam primjetio plakate Animafesta. Tražio sam da Bourekov bude na ulicama ili barem na lokacijama na kojima se održava festival. Ima ga samo kod Animashopa gdje možete kupiti primjerak. Cijena? Prava sitnica - 100 kuna po komadu.
Do zadnjeg dana možda osvane i na ulocama koji plakat, ali nije bitno, plakati su staromodna propaganda. Samo neki umjetnici i idioti još vjeruju da dobar i lijep plakat može ljudima uljepšat svakodnevicu.
A ako nemate 100 kuna sa "Hulahopovog" Boureka, utješite se isprintom ovog mog (tko želi u još boljoj rezoluciji neka se javi na mail).



Na prva dva dana Animafesta govorio sam na otvorenju, uručio dvije nagrade za životni doprinos, predstavio publici četiri filmska programa i autore tih filmova, govorio za radio, tv i novine, bio na raznim događanjima te ih snimao i fotkao, rukovao se, družio, presvlačio, čak gledao filmove i pio kave…
Jes, dinamičan i slikovit život.
Glede slikovitosti, još ne mogu pronač fotku koja bi dokazala da sam išta od toga radio.
Glede dinamoke, možda su ipak u pravu oni koji kažu kak bi bilo bolje da sve to događa na jednom mjestu. Od silne dinamike tijelo te boli a duša pati.
Glede tijela, dobro dođe malo vježbe. Glede duše, dobro je znat da je još nisi ispustio.
Trećeg dana sam telefonski pola sata pričao s Pajom Štalterom. Rekli su mi da je imao srčani udar, on kaže da je imao lagani moždani udar. Duša ili tijelo, pitanje je sad. Kasnije mi drugi govore da je Pajo imao srčani udar, a da je nekako istovremeno Bourek imao moždani udar.
Zato malo patetike na kraju ovog teksta -
Držite se dečki, ovaj Animafest posvećujem vama.

Grand Competition selection committee
Grand Competition Jury
Marina
Ajan i Nedžad

Bordo, Vesna i Koreanci
Promocija Bordine monografije

Maureen Furniss
Asia, Europa, Africa

Abi Feijo
Stube
Laura i Regina
Kula Lotrščak
Izložba Regine Pessoa
Dana
Susret s Priitom Parnom
Priit Parn bez brkova

4 komentara:

Anonimno kaže...

Hvala ti na informacijama (od kojih neke nisu dobre), zahvaljujuci tvojim fotkama imam utisak da sam bio na pet mjesta u isti mah ....
LET BE FORCE BE WITH YOU
i'am ALWAYS TO

Anonimno kaže...

Samo neki umjetnici i idioti još vjeruju da dobar i lijep plakat može ljudima uljepšati svakodnevicu.

Kako nisam umjetnik mora da sam idiot, ipak još vjerujem da dobar i lijep plakat može ljudima uljepšati svakodnevicu.

Z kaže...

Isprike zbog lošeg izbora riječi.
Valjda sam mislio na fiktivne karaktere poput Don Kihota ili Idiota od Dostojevskog. Toliko tog se događa ovih dana da sad i ne znam kad sam to napisao i zašto

Anonimno kaže...

zivot je lijep kad nisi slijep...