nedjelja, 10. siječnja 2010.

Just another day in paradise


Dan sam proveo penzionerski. Napokon. Sjedio sam uz dorucak oko sat vremena i piljio u Nil i Luxorski hram s druge strane. Onda sam otisao na kavu u jedan od novih kafica uz samu rijeku i sat vremene piljio u Nil, brodice i Luxorski hram. Onda sam malo setao, sretao neke domace ljude i pio caj od hibiskusa u nubijskoj kuci koja je ujedno i kofi shop. Pomogao sam nekom Hagiu napisati mobitelsku poruku nekoj zeni u engleskoj (Hagi ne zna latinicu) - sve neke ljubavne fraze - aj mis ju, aj kis ju.
Onda sam se obrijao, prvi put u zivotu, britvom u berber shopu.Napokon me neki tip, zaboravihmuime, odvukao na feluku da gledam i snimam sunset. Nije bilo vjetra, on se zlopatio nekim motkama i veslom odgurujuci feluku od parkiranih brodica, a ja sam stalno morao drzati i vrtiti kormilo. Najgora plovidba u mom dosadasnjem zivotu - neki od parkiranih brodova su bili sminkerski a neki SMETLARSKI. Uglavnom, na jednom djelu obale smrdi ko kuga. Saznao sam da ti crni metalni brodovi kupe smece s plovecih brodova-hotela i dovoze ih na zapadnu obalu Nila. Odtud se to vozi u pustinju i spaljuje. Zato uvijek ima smeca na jednom dijelu obale, uvijek sam se pitao otkud ga toliko...


Sinoc sam kupio lokalni mobitel, ali svi krediti (citavih 25 egipatskih funti) su misteriozno nekam netragom nestali, pa nisam mogao nikoga nazvati. Ali zato je Said zvao par puta pa smo se nasli veceras u restoranu Africa. Uplatio mi je 20 funti na mobitel, sad moram pazit kak zovem.

Broj komentara: 10:

Matija kaže...

Tko zna jel prebolio što nisam ništa kupio u njegovom dućanu.

Damir kaže...

Stari znanac?

Irena kaže...

Ja ti iskreno zavidim i nadam se da ću jednom doživjeti da mogu kad mi se hoće tako ići kud god hoću.

Anonimno kaže...

Said je nesumnjivo poslovan covjek
No sto je to bilo sa napadom i ubojstvom na Nekoliko Kopta negdje oko pre nekoliko dana?

Da li si sto cuo o tome?

vzimonic kaže...

Vrati se kući!
Skuhali smo ti pašta-šutu!

Z kaže...

Danas sam vecerao u Mcdonaldsu. Napokon nesto ukusno...

vzimonic kaže...

Ima i kuci toga za jest. Ima i hepi mil sa igrackicama koje prave izrabljivani mali Kinezi. Kod nas ti ima SVEGA

vzimonic kaže...

Ima i neki brkica koji kaze da je glavni. On je GLAVNI. Mislim da je ugrozio Chacka Norrisa.

Z kaže...

je

leo-1996 kaže...

Old Mcdonald`s has a farm i ja ija ooooooooooooo